SHFT - The Cool Kid

Drills Österbro arena

En blogg känns aningen out of date i en tid där en nyhet i princip är gammal i samma stund som du fått upp den på Insta eller Facebook. Men även om texter i en blogg snabbt svalnar så kommer jag ändå göra lite mer frekventa uppdateringar under 2016.

Nytt och frächt för 2016 är däremot SHFT - Din smarta löpcoach, som kan allt om dig. Och som har en plan för hur du ska springa ännu smartare, snabbare och snyggare.

Amagerfälten film

SHFT är enkel att använda, en app i telefonen och två små pods på kroppen.
Den ena sätter du enkelt på skon, enligt principen ”Don´t mess with my shoelaces”, dvs du behöver inte snöra fast den. Den andra poden sitter runt bröstkorgen.

Podsen är små, smidiga och snygga. Inget som generar dig på något sätt.

Löpning handlar om att accelerera och bromsa. Hela tiden. Du måste bromsa en rörelse (ex fotens rörelse bakåt) för att du ska kunna skapa rörelse framåt. Men du vill inte ha onödigt mycket inbromsning (som gör att du måste accelerera hårdare)
Som löpare har du rörelse framåt, bakåt, uppåt och neråt. SHFT visar enkelt förhållandet dessa emellan genom ”Running Efficiency”.

När jag träffar en löpare första gången gör jag en screening. SHFT är uppbyggd enligt samma princip. Genom att titta på ex Ground Contact Time (hur länge du stannar i marken), hur du landar samt din stegfrekvens så lägger coachen i SHFT upp en smart plan för dig som löpare. Sedan presenterar coachen vilket ”Metric”* som du ska fokusera på, och vilken din target zone kommer vara för de närmaste löppassen.
*Ett urval av Metrics för SHFT; Landing Position, Ground Contact Time, G-Landing, Break Effekt, Running Effect, Step Length, Body Bounce, Body Angle m fl.  

SHFT ger dig också feedback på hur många watt du genererar när du springer.
Och här börjar det bli riktigt intressant. Eller hur?
Som cyklist har jag sedan länge kunnat se hur mycket en acceleration kostar mig (i form av effekt-watt), eller att tryck på hårt i en backe och jag har lärt mig vad det kostar att bränna av en ”match” och hur många jag har. Ibland är det inte värt det helt enkelt. Å andra sidan vet man ju aldrig, det kan ju vara att motståndet bränt alla sina redan…

Nu kommer jag ha ett litet juluppehåll, men är du väldigt nyfiken på SHFT så är det bara att hugga mig så kör vi en demo i Malmö!

Har du frågor kring SHFT eller önskar ditt alldeles egna SHFT kit, så är du välkommen att kontakta mig.

Jump

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>