Vad tycker andra om mig?

Det var inte bara en ”random löpgrupp”. Det var så mycket mer.
Du hjälpte mig med ett förhållningssätt till löpningen. Lära för livet.
//Kalle

”Jag hade under två års tid försökt att på egen hand gå ner i vikt. Jag minskade portionerna, jag motionerade regelbundet och lyckades att gå ner ett par kg men efter det blev det stopp. I frustrationen bestämde jag mig för att prova med en dietist, jag ringde till några från mitt gym och andra annonser men ingen kändes rätt och frågade maken om han kände någon. Han berättade om sin löparcoach, att hon även erbjöd kostrådgivning, så jag bestämde mig för att ge henne en chans då maken var så nöjd med henne annars. Vi hade mail/telefonkontakt och träffades en gång. På en månad kunde jag gå ner det jag hade kämpat för i två år tack vare hennes hälsosamma kostråd, och det var förändringar som inte var jobbiga att följa! Efter ytterligare några månader hade jag gått ner till en vikt jag inte hade haft på 10 år och utan några som helst ansträngningar….och jag fortsätter att gå ner, sakta, men väldigt säkert och ”utan ansträngning”. Jag mår otroligt bra, kroppen har vant sig vid den sunda maten, det är dessutom så gott att jag vill inte gå tillbaka till något annat och det bästa av allt är att det är lätt! Jag kommer absolut utan tvekan att vända mig till Katarina om det behövs igen. Rekommenderar henne varmt, hon är lyhörd, professionell och med ett varmt hjärta!”

 

Anders Singstedt heter jag och har cykling /träning som ett av mina stora intressen. Jag cyklar och tränar för att må bra men tävlar också i veteranklass på både landsväg och cyclocross.

Jag vill som många andra få ut maximalt av min träning och det ställer stora krav på planering och upplägg för att få allt att fungera med familjeliv och heltidsarbete.
 
Tycker man om att träna så brukar intresset för kost även gå hand i hand och jag har länge på egen hand försökt att hitta någon som kan ge en lite råd på hur man skall tänka med kosten MEN utifrån det jag vill uppnå och prestera och inte bara något tips om snabb viktminskning utan på ett hållbart längre perspektiv. Detsamma gäller träningsplanering. Jag har tidigare anlitat ”renodlade” cykeltränare framförallt för vinterträning. Programmen har varit bra MEN utan hänsyn till vardagslivet och det har tyvärr resulterat i att jag vid ett par tillfällen när våren kommit känt mig utbränd och less på cykling
 
Av en slump så kom jag i kontakt med Katarina då jag diskuterade kost på en cykelblogg. Jag fick snabbt svar på frågor som jag gått och funderat på länge och som inget riktigt tidigare kunna svara på OCH jag fick mig samtidigt ett par funderare. Det visade sig att Katarina hade koll på det bästa av två världar, kost och cykling!
 
Sedan dess under ca 1års tid har jag fått hjälp med både träningsplanering och kostupplägg men framförallt så har Katarina varit ett bollplank för mig när jag går och grubblar på något som har med hälsa eller mat att göra och hon har alltid pekat mig i rätt riktning. Det har varit otroligt skönt för mig att hitta något som förstår vad man håller på med och som har kunskap i mer än ett område, en oslagbar kombination helt enkelt
 
Vet inte riktigt om jag ska avslöja denna gömda hemligt som stavas Katarina Mölgaard-Ibsen men jag måste nog för mänsklighetens bästa
 
/Anders Singstedt

 

Vad som har varit bra - det är en hel massa. Upplägget, tekniken, att vi har återkommit och nött in vissa saker som bland annat löpstyrka, teknik, intervaller. Kursen som helhet har varit fantastisk, den och du har gett mig jättemycket. Löper med teknik i ryggmärgen idag, långa sträckor och med uthållighet. Jag har gjort stora förbättringar och springer mitt liv till mötes:) Hur du är som tränare uppskattar jag verkligen, du är inlyssnande, kunnig, uppmärksam, mjuk och uthållig och du sprider energi till omgivningen.

/Deltagare Vintergruppen

Jag har cyklat MTB i många år och tävlar flitigt i Långloppscupen.
Under de senaste åren har jag tagit hjälp för att strukturera upp min träning. Med träningsschema och tester har jag gjort framsteg.
Jag läser mycket om träning och hur man bör träna för bästa effekt, försöker praktisera det också på bästa sätt.
Det som inte var hållbart i min vardag var min kosthållning.
Jag hade inget bra förhållande till min kost. Kunde äta massor av mat och hade svårt att sluta, efter långa träningspass åt jag mig genom kylskåpet.
Jag kände också att jag behövde komma ner några kilo i vikt för att bli mera konkurrenskraftig på mina tävlingar.
Ofta är det många höjdmeter på loppen jag kör och att komma ner några kilo skulle göra skillnad.
Behövde alltså någon som kunde hjälpa mig med att styra upp kosten kopplat mot min träning.
Jag kontaktade Katarina efter att ha hört talas om konceptet ”Flexi-Fuel” på nätet.
Vi har haft kontakt enbart via nätet och det har fungerat utmärkt.
- Jag har blivit medveten om vad jag ska äta och framförallt när jag ska äta vad - kopplat till min träning.
- Har gått ner de kilon som jag satte upp som mål ganska enkelt genom att göra ändringar i kosten.
- Upplever att jag är snabbare och framför allt har jag lättare att cykla uppför.
Tack Katarina för din hjälp.
Erik Vrang

 

”Så många aha-upplevelser, så mycket som har fallit på plats tack vare dig och din kunskap. Bra blandning av teman. Blandningen av människor  med olika nivå, erfarenhet, mål är ett plus för oss som deltar. Det övar åtminstone upp min förmåga att inte jämföra mig med andra och att springa för min egen del och inte tävla mot andra. Trots olika nivåer bland deltagarna får du till det mycket bra i den gemensamma träningen. Den individuella vägledningen är guld värd!”

/Deltagare vintergruppen 2013/2014

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>